Rob Nixon:"Den första personen du måste kunna sälja till är dig själv"

2016-11-11 07:37

Rob Nixon är föreläsare och coach. I över 20 år har han hjälpt byråer runtom i världen att öka sin omsättning och vinst genom effektivisering och offensiv prissättning – och vid sitt första Sverigebesök tas han emot som en rockstjärna. Balans fick en lång intervju och massor av tips.

Han börjar med att ursäkta sig: ”Du kommer att uppleva mig som störande. Jag kommer att vara direkt och okänslig.” Med det löftet inledde Rob Nixon sitt framträdande inför 250 åhörare på Vismas konferens Forward 2016 på Fotografiska i Stockholm. Två seminariepass och en lunch senare får Balans en första exklusiv intervju med revisions- och rådgivningsbranschens egen väckelsepredikant.

– Jag har ett världsomspännande uppdrag att arbeta med revisorer och rådgivare för att hjälpa dem att hjälpa sina kunder. När vi får tillgång till deras resurser och verktyg och kan visa dem hur de ska användas kan de göra en massiv insats för sina kunder, säger han och fortsätter:

– Kärnan i vårt uppdrag handlar om att påverka människors liv. Om vi kan hjälpa en procent av revisions- och rådgivningsbranschen att hjälpa sina i genomsnitt 200 kunder per byrå, kommer vi faktiskt kunna förändra ekonomier, samhällen och länder. Företagens finansiella förbättringspotential är så extraordinär att konsultens råd faktiskt kan förändra livet för kunden, säger Rob Nixon.

Framgångssagan började i Australien

Vi sitter i en lugn vrå på Fotografiska i Stockholm, inbäddade i Stockholms kraftigaste snöfall på 111 år – Rob Nixon har redan tackat publiken för att vi ”satte på vårt väder” inför hans första Sverigebesök, någonsin.

Hans framgångssaga startade i Australien på 1990-talet. Från början hade han ingen tanke på att vända sig särskilt till revisions- och rådgivningsbranschen. Men så mötte han en revisor som lovade honom att bjuda in alla sina kunder till nästa föreläsningstillfälle. Döm om Rob Nixons förvåning när antalet åhörare mångdubblades från en handfull till ett femtiotal.

Läs hela artikeln på Balanswebben

Taggar: FAR:s framtidsstudie