Nya riksrevisorer först efter årsskiftet

2016-12-16 09:29

Riksdagens konstitutionsutskott (KU) inleder denna vecka intervjuer av kandidater till de sammanlagt tre befattningarna som riksrevisorer. Men processen kommer inte att vara klar före jul.

Balans följer rekryteringsprocessen av nya riksrevisorer, inte minst som det spekulerats om att minst en av de tre nya riksrevisorerna bör vara auktoriserad revisor. I en tidigare artikel skrev vi att KU siktade på att få klart allt innan jul, men nu har det dragit ut lite på tiden.

”Vår ambition är fortsatt att slutföra rekryteringsprocessen så fort som möjligt, men vi har låtit den ta något mer tid än vi såg framför oss från början, för att processen ska bli grundligt och noggrant genomförd. Det kommer således att dröja en bit in på det nya året innan kammaren får ta ställning till våra förslag till nya riksrevisorer”, skriver KU:s ordförande Andreas Norlén (M) i ett mail till Balans.

Beslut om de nya riksrevisorerna fattas av riksdagen, de väljs på individuell basis och kan komma att tillträda vid olika datum. Balans följer frågan.

Taggar: Revision