FEE byter namn till Accountancy Europe

2016-12-09 12:43

Federation of European Accountants (FEE) byter namn, logga och tankesätt. Nu är branschens paraplyorganisation redo för framtidens utmaningar och möjligheter.

Visst firade Federation of European Accountants (FEE) 30-årsdagen 7 december som en riktig jubilar. I samband med galamiddagen på kvällen lanserade paraplyorganisationens talespersoner nämligen en rejäl touch av modernisering: Ett namnbyte och en ny logga. Från och med nu heter organisationen Accountancy Europe.

FAR:s generalsekreterare Dan Brännström som är på plats i den belgiska huvudstaden applåderar tillkännagivandet.

– Det nya namnet är mycket bättre. Samtidigt som det låter mer modernt förstår man lättare vad verksamheten sysslar med. FAR är gärna en del av Accountancy Europe, säger Dan Brännström till Balans.

Tiderna förändras

För Accountancy Europes vd Olivier Boutellis-Taft markerar förändringarna revisorns nya roll.

– Det fanns en tid när vi var revisorer som pratade med andra revisorer. Nu pratar vi med alla. Vi ger råd till politiker, publicerar oss, är en röst utåt för våra medlemmar, en röst för revisorsämbetet och – inte att förglömma – vi jobbar för allmänheten för att det i slutändan ska gagna samhället i stort, säger vd Olivier Boutellis-Taft i ett pressmeddelande.

50 olika organisationer

Accountancy Europe består av en miljon medlemmar från 37 länder sammanslutna i 50 olika organisationer. Även FAR är en del av paraplyorganisationen.

– Vi har stora utmaningar framför oss, men också stora möjligheter. Maskiner kan utföra mycket av det jobb vi gjorde tidigare, vilket naturligtvis gör många rätt nervösa. Men vi kommer ändå att få räkna mer. Även om rootar sköter processen, behöver människor stå för analysen, fortsätter Olivier Boutellis-Taft.

– Sen är det också viktigt att komma ihåg skillnaden: Maskiner bryr sig inte om etik och har ingen moralisk kompass.

Taggar: Revision