2021-06-02
Inspiration

Planera höstens utbildningstimmar på FAR

Nu är det hög tid för revisorer, redovisningskonsulter och lönekonsulter att boka utbildningar inför hösten 2021. FAR:s lokala dagar, nyhetsdagar och utbildningspaket är några tips på hur du får en bra balans mellan ny kunskap och nödvändig repetition. Och möjligheten till att delta i utbildningarna online finns kvar även i höst.

Pandemin påverkade många utbildningar och mycket blev inte som tänkt. Inför hösten är det därför särskilt viktigt att planera för att vara i fas med sina utbildningstimmar.

Utbildningskravet säkerställer kvalitet

Som auktoriserad har man ett ansvar att vidareutbilda sig varje år, och det kravet fyller flera syften. Yrkesrollen kräver stor kunskap och du ska hålla dig à jour i många ämnen. Men, utbildningskravet är också angeläget för branschen som helhet.

– Utbildningskravet är ett sätt att säkerställa kvaliteten i branschen och att de som jobbar i den kan sina saker, menar Robert Wennberg, produktchef på FAR.

För att möta efterfrågan har FAR hösten 2021 ett bredare kursprogram än tidigare. Längre kurser, kurser online och utbildningspaket kompletteras med ett utbud av halvdagsutbildningar, något som många efterfrågat.

Nyhetsdagar med aktualitet och fördjupning

Trots ett brett utbud kan det ibland vara svårt att hitta något ”nytt” för den revisor eller konsult som arbetat länge i branschen.

– Jag vill slå ett slag för våra nyhetsdagar, där man inte bara får senaste nytt i många ämnen, utan också fördjupningar. Våra specialister har örat mot marken och vet vilka frågor som behöver plockas upp. Nyhetsdagarna blir ett sätt att hålla sig à jour – och samtidigt få en repetition av gamla kunskaper, menar Robert.

Ett annat tips är att använda FAR:s utbildningspaket med e-kurser, nyhetsdagar och webbinarier i sin personliga utbildningsplan.

– Många använder e-kurserna som repetition när en särskild fråga är aktuell i det egna arbetet. Det blir en perfekt uppdatering i ett specifikt ämne.

Online eller på plats – du väljer

Hösten 2021 blir – förhoppningsvis – den första i ”det nya normala”. Undersökningar visar att många, kanske så många som tre av tio, uppger att de ändå endast vill gå kurser online. FAR erbjuder därför hybridutbildningar som komplement till kurser på plats. Varje utbildning ges online, åtminstone vid ett tillfälle per utbildningsår. Förhoppningsvis ska det också underlätta planeringen för var och en, menar Robert.

– Det blir ytterligare en aspekt när du ska planera din utbildningshöst: Hur ska jag gå mina kurser? När ska jag delta på plats och när passar det bättre online? Hos FAR kan du göra både och.

Robert Wennberg

Produktchef

08-506 112 06 robert.wennberg@far.se

Relaterade utbildningar

  • Utbildningspaket Online – redovisning, skatt och juridik I Utbildningspaketet online får du allt från korta nyhetsuppdateringar till fördjupande kurser. Utbildningspaketet är utvecklat speciellt för dig som är kvalificerad ekonom och arbetar med redovisning, revision, skatte- och momsfrågor.
  • FAR:s lokala dagar På FAR:s lokala dagar har specialister inom revision, redovisning, skatt och juridik samlat aktuell information för dig som arbetar som revisor eller redovisningskonsult. Du får också möjlighet att nätverka med branschkollegor och FAR:s specialister. Aktuell information till dig som är revisor eller redovisningskonsult Samlad information kring det senaste inom skatt, redovisning, revision, juridik och yrkesrollen Möjlighet att nätverka med branschkollegor och FAR:s specialister Övernattning och måltider ingår i kurspriset  

FAR:s nyhetsdagar

  • Fastighetsdagen En utbildningsdag för dig som jobbar med/i företag inom bygg- och fastighetsbranschen. Du blir uppdaterad om det senaste inom skatt, moms och redovisning för fastighetsbranschen. Du får också träffa de främsta experterna och får svar på dina frågor. Nya lagförslag och ställningstaganden Lyssna till experter Tolkningar av rättsfall Kommande nyheter
  • Fåmansföretagardagen Du som är revisor eller redovisningskonsult åt mindre företag får inte missa Fåmansföretagardagen. Du blir uppdaterad om nyheter och förändringar inom skatt, redovisning och juridik.
  • IFRS-dagen Nyhetsdagen för dig som jobbar med IFRS och behöver senaste nytt inför årsbokslutet 2021. Här får du kunskap om alla aktuella nyheter och förbereds på kommande förändringar i regelverket, så du kan känna dig trygg i din yrkesutövning. Nya lagförslag och ställningstaganden Lyssna till experter Tolkningar av rättsfall Kommande nyheter  
  • Nyhetsdag för lönekonsulter FAR:s Nyhetsdag för lönekonsulter innehåller nyhetsuppdateringar och aktuella ämnen inom löneområdet för dig som är lönekonsult eller auktoriserad lönekonsult. Nyhetsuppdateringar och aktuella ämnen inom löneområdet Framtagen för dig som är lönekonsult eller arbetar med löner som redovisningskonsult Ämnesområden som är aktuella för dig som jobbar med lön
  • Redovisningsdagen Redovisningsdagen är för dig som vill hålla dig uppdaterad om vad som händer på redovisningsområdet och träffa kollegor som jobbar med och i icke-noterade företag. Du får träffa och lyssna på de främsta experterna inom redovisning. Nya lagförslag och ställningstaganden Lyssna till experter Tolkningar av rättsfall Kommande nyheter Nätverkande och erfarenhetsutbyte  
  • Skattedag för ekonomichefer och redovisningsansvariga Håll dig uppdaterad på de senaste skattenyheterna med de främsta experterna på området. Vår välfyllda nyhetsdag ger dig allt du behöver veta om skatt 2021 och inför 2022. Nya lagförslag och ställningstaganden Lyssna till experter Praktisk inblick och tolkning av gällande regelverk
  • Skattedagen för revisorer och redovisningskonsulter Uppdatera dig på årets kommande skattehändelser och ta del av alla viktiga nyheter på skatteområdet. Du får en nyhetsdag med allt du kan behöva veta om skatt 2021. Deltagarna på Skattedagen är kvalificerade branschkollegor så du kan vara säker på att dagens innehåll är noga utvalt. Nya lagförslag och ställningstaganden Lyssna till experter Tolkningar av rättsfall  
Fler utbildningar