2021-07-06
Inspiration

"I höst lanserar vi vägledning och hjälpmaterial som ska hjälpa våra medlemmar att implementera ISQM"

Hallå där. Maria Lantz, chefsjurist på FAR!
Hur kan FAR hjälpa medlemmarna med att implementera ISQM? Vad händer inom penningtvättsområdet?

Maria Lantz. Foto: Christian Gustavsson

Vad ser du fram emot mest i höst?

Förutom att vi förhoppningsvis kan träffas på kontoret igen, ser jag fram emot att lansera den vägledning och det hjälpmaterial som FAR, tillsammans med PwC och en arbetsgrupp, har arbetat med att ta fram för att stötta våra medlemmar i arbetet med att implementera ISQM, som träder i kraft 2022. Jag har stora förhoppningar om att vägledningen kommer att vara till hjälp för våra medlemmar!

Vilken är den största utmaningen för branschen i höst, tror du? 

Förutom implementeringen av ISQM-paketet, där FAR kommer att stötta upp med utbildning, så händer det mycket inom penningtvättsområdet. Revisorsinspektionen har precis skickat ut nya föreskrifter på remiss och det pågår även arbete i Europa som sannolikt kommer att presenteras inom kort.

På vilket sätt kan FAR hjälpa till?

Eftersom branschen  har fått mycket kritik för att inte anmäla tillräckligt måste FAR naturligtvis ta sitt ansvar och göra mer för att hjälpa våra medlemmar att förstå regelverket.

FAR:s lokala dagar

  • FAR:s lokala dagar På FAR:s lokala dagar har specialister inom revision, redovisning, skatt och juridik samlat aktuell information för dig som arbetar som revisor eller redovisningskonsult. Du får också möjlighet att nätverka med branschkollegor och FAR:s specialister. Aktuell information till dig som är revisor eller redovisningskonsult Samlad information kring det senaste inom skatt, redovisning, revision, juridik och yrkesrollen Möjlighet att nätverka med branschkollegor och FAR:s specialister Övernattning och måltider ingår i kurspriset