2021-07-06
Inspiration

"Automatisering med hjälp av RPA och Data science för controllers är två spännande nyheter i kursprogrammet"

Hallå där, Sanna Elvin, projektledare på FAR! Kan du ge några tips på bra utbildningar i höst? Vad har överraskat dig i utbildningsvåren? Kommer kursdeltagarna att kunna välja mellan online och klassrum i höst?

Tipsa om en bra utbildning som ges i höst!

Utbudet i höst är enormt stort, över 200 lärarledda utbildningstillfällen! Ett bra tips är alltid någon av våra sju stora nyhetsdagar som går i november/början på december.

Annars har vi två spännande nyheter i utbudet: Automatisering med hjälp av RPA (digitala medarbetare) och Data science för controllers. Tekniken utvecklas i en rasande fart och tar sig allt djupare in i våra liv och arbeten. Det är lätt att bli skrämd av dess framfart men med rätt kunskap kan vi verkligen använda tekniken till mycket bra saker och bli effektivare både vad gäller tid och kostnader.

Vad har överraskat mest i FAR:s utbildningsverksamhet under våren?

Att viljan att vidareutbilda sig fortsatt är så stark och kanske ännu starkare i dessa tider. Efterfrågan på utbildningar är nu tillbaka och ännu större än vad den var innan pandemin. Det har också överraskat mig att deltagarna så snabbt anpassat sig till online och att så många föredrar detta format.

Vad ser du mest fram emot i höst?

Förhoppningsvis börjar livet att återgå till det ”gamla normala” även om det nog blir på ett nytt sätt. Vi ser fram emot att åter igen kunna erbjuda fysiska utbildningar på plats där möjligheten till att skapa nya kontakter och annat kunskapsutbyte är ännu större. Det ser ut som att det finns ett stort sug efter att träffa andra människor och utbyta erfarenheter öga mot öga igen. 

Vilken blir den största utmaningen i höst för den som vill utbilda sig?

För våra deltagare kan det nog vara att göra valet mellan online och på plats. Många har upptäckt att båda har sina fördelar och frågan är vad som väger tyngst: att slippa resa och kanske lämna sin familj eller att vara på plats och enklare kunna interagera med föreläsare och andra kursdeltagare.

Vad är den största utmaningen för FAR?

För FAR är utmaningen alltid att hitta balans i utbudet både vad gäller vilka utbildningar vi erbjuder och just hur utbildningen genomförs, online, på plats eller både och.

Det är svårt att i förväg veta vilka utbildningar som kommer att vara mest eftertraktade även om vi noga följer med i vad som händer i branschen. Det är inte heller solklart om folk föredrar online eller att vara på plats, så vi kommer att erbjuda våra utbildningar med möjlighet att välja den form som passar deltagaren bäst.

Relaterade utbildningar

  • Automatisering med hjälp av RPA Den här utbildningen tar sikte på hur organisationen med hjälp av digitala medarbetare (RPA – Robotic process automation) kan möta verksamhetens krav, ställa om snabbt och dessutom sänka kostnaderna.
  • Data science för controllers Utbildningen ger dig en bred genomgång av relevanta begrepp, koncept inom Data science, avancerad analys och maskininlärning samt förståelse för arbetsprocessen och verktyg för datadrivet beslutsfattande.

FAR:s nyhetsdagar

  • Fastighetsdagen En utbildningsdag för dig som jobbar med/i företag inom bygg- och fastighetsbranschen. Du blir uppdaterad om det senaste inom skatt, moms och redovisning för fastighetsbranschen. Du får också träffa de främsta experterna och får svar på dina frågor. Nya lagförslag och ställningstaganden Lyssna till experter Tolkningar av rättsfall Kommande nyheter
  • Fåmansföretagardagen Du som är revisor eller redovisningskonsult åt mindre företag får inte missa Fåmansföretagardagen. Du blir uppdaterad om nyheter och förändringar inom skatt, redovisning och juridik.
  • IFRS-dagen Nyhetsdagen för dig som jobbar med IFRS och behöver senaste nytt inför årsbokslutet 2021. Här får du kunskap om alla aktuella nyheter och förbereds på kommande förändringar i regelverket, så du kan känna dig trygg i din yrkesutövning. Nya lagförslag och ställningstaganden Lyssna till experter Tolkningar av rättsfall Kommande nyheter  
  • Nyhetsdag för lönekonsulter FAR:s Nyhetsdag för lönekonsulter innehåller nyhetsuppdateringar och aktuella ämnen inom löneområdet för dig som är lönekonsult eller auktoriserad lönekonsult. Nyhetsuppdateringar och aktuella ämnen inom löneområdet Framtagen för dig som är lönekonsult eller arbetar med löner som redovisningskonsult Ämnesområden som är aktuella för dig som jobbar med lön
  • Redovisningsdagen Redovisningsdagen är för dig som vill hålla dig uppdaterad om vad som händer på redovisningsområdet och träffa kollegor som jobbar med och i icke-noterade företag. Du får träffa och lyssna på de främsta experterna inom redovisning. Nya lagförslag och ställningstaganden Lyssna till experter Tolkningar av rättsfall Kommande nyheter Nätverkande och erfarenhetsutbyte  
  • Skattedag för ekonomichefer och redovisningsansvariga Håll dig uppdaterad på de senaste skattenyheterna med de främsta experterna på området. Vår välfyllda nyhetsdag ger dig allt du behöver veta om skatt 2021 och inför 2022. Nya lagförslag och ställningstaganden Lyssna till experter Praktisk inblick och tolkning av gällande regelverk
  • Skattedagen för revisorer och redovisningskonsulter Uppdatera dig på årets kommande skattehändelser och ta del av alla viktiga nyheter på skatteområdet. Du får en nyhetsdag med allt du kan behöva veta om skatt 2021. Deltagarna på Skattedagen är kvalificerade branschkollegor så du kan vara säker på att dagens innehåll är noga utvalt. Nya lagförslag och ställningstaganden Lyssna till experter Tolkningar av rättsfall  
Fler utbildningar