BFNAR 2006:11 Gränsvärden

Bokföringsnämnden behandlar i denna vägledning hur medelantalet anställda, balansomslutning och nettoomsättning ska beräknas.

BFNAR 2006:11 Gränsvärden
45 kr
Skickas inom 1‑2 vardagar

Om BFNAR 2006:11

BFNAR 2006:11 lämpar sig för alla som har ett intresse av redovisning, bland annat redovisningskonsulter, revisorer, skattespecialister, rådgivare och affärsjurister. Vägledningen har även en självklar plats på ekonomiavdelningar.

Sedan 1 januari 2007 ska gränsvärden beräknas för vad som är större företag respektive större koncern i svensk redovisningsreglering. Om ett företag respektive koncern klassificeras som större eller mindre har exempelvis betydelse för vilka regler i bokföringslagen, årsredovisningslagen och BFNs normgivning som ska följas. Vägledningen är uppdaterad till och med BFNAR 2007:3.

Beräkningen ska ske med utgångspunkt i medelantal anställda, balansomslutning och nettoomsättning.

För att underlätta för nya företagare och andra som vill lära sig om grunderna i bokföring har Bokföringsnämnden (BFN) tagit fram filmserien "13 filmer om bokföring".

BFNAR 2006:11 Gränsvärden
45 kr
Skickas inom 1‑2 vardagar

FAR Online

 • Ekonomi

  265 kr

  / månad och användare

  För dig som jobbar med redovisning, ekonomitjänster och skatt. Innehåller lagar, FAR:s och BFN:s regler. Med möjlighet att välja till IFRS.

 • IFRS och Finans

  345 kr

  / månad och användare

  Djuplodande regelverk för finansmarknaden. Innehåller EU-rätt, svenska lagar, myndighetsregler och självreglering från exempelvis Aktiemarknadsnämnden och börserna.

 • Revision

  345 kr

  / månad och användare

  Revision är en paketlösning för FAR Online som är anpassat för dig som är revisor och behöver tillgång till lagar och regler inom revison, redovisning och skatt.

 • Total

  560 kr

  / månad och användare

  Allt vårt material. För dig som jobbar många olika sorters kunder/företag eller för dig som är revisor för noterade eller finansiella företag.