2020-09-29
Nyheter

Årsredovisningen är företagets viktigaste dokument – läs kommentarer från vinnarna av Sveriges bästa Årsredovisning

Atrium Ljungberg, Instalco och Concordia Maritime prisas för att ha gjort Sveriges bästa årsredovisning. Gemensamt för de vinnande företagen är ett målinriktat arbete och stort internt fokus i företagen, transparens, hållbarhetsinformation och attraktiv grafisk presentation.

Gemensamt för de tre vinnarföretagen för årsredovisningarna 2019 är att alla tre varit uppe bland de nominerade tidigare.

Atrium Ljungberg AB - Sveriges bästa årsredovisning 2019 i ”Large Cap”
– Vi är mycket glada och stolta över utmärkelsen Sveriges Bästa Årsredovisning. Kriterierna innefattar från och med i år även hållbarhetsredovisningen vilket gör utnämningen extra hedrande.

– Atrium Ljungbergs års- och hållbarhetsredovisning är resultatet av ett fantastiskt team som har ständigt fokus på förbättringar. Under året har vi gjort ett stort arbete med den grafiska formen och att vi dessutom vinner årets designpris är givetvis extra glädjande.

Atrium Ljundberg

Sittande från vänster Anna Granlund, Bengt Johansson, Albert Olofsson, Therese Lindgren. Stående från vänster: Martin Lindqvist, Marianne Perslow, Daniel Nilsson, Saga Jernberg, Viktor Pettersson. Foto: Atrium Ljungberg.

– Vi jobbar hela tiden med att steg för steg utveckla vår årsredovisning, det är ett kontinuerligt utvecklingsarbete. Nytt för i år är det liggande formatet, det blir ju allt fler som läser på skärm, säger Martin Lindqvist.

Atrium Ljungberg prisas också för Bästa Design, ett pris som delas ut av Sveriges Kommunikatörer.

Instalco AB - Sveriges bästa årsredovisning 2019 i ”Mid Cap”
Instalco är ett relativt nytt företag med bara fem år på nacken och noterat på Mid Cap.

– Årsredovisningen är vår viktigaste dokument och vi använder det som kommunikationsverktyg till alla våra målgrupper. Det är mer än en ekonomisk rapport. Det är roligt att vi nu får den här kvalitetsstämpeln, för vår årsredovisning följer ”Instalco-modellen”, det vill säga vi gör det mesta själva, vi har en slimmad organisation och vi försöker vara så transparanta och kommunikativa som möjligt, säger Fredrik Trahn, IR-chef på Instalco.

Fredrik Trahn

Fredrik Trahn. Foto: Instalco.

– Det vi gjort annorlunda i år är att vi tagit ett grepp kring hållbarhetsinformationen. Vi får många frågor från investerare om detta och vi presenterar vårt program för hållbarhet och kopplar det till exempel från verksamheten, säger Fredrik Trahn.

Concordia Maritime AB - Sveriges bästa årsredovisning 2019 i ”Small Cap”
Concordia Maritime har även vunnit tidigare och nu var det dags igen.

– Anledningen till att vi varit nominerade i många år och faktiskt vunnit två gångar tidigare tror vi är vår inställning till årsredovisningen. Vi vill förklara vår bransch, beskriva marknaden och vårt bolags möjligheter och utmaningar i detta sammanhang. Ett team med koncernredovisningschef, CFO och VD jobbar tillsammans med Solberg fram årsredovisningen. Detta visar sig vara ett vinnande koncept, säger Ola Helgesson, CFO.

Concordia Årsredovisning 2019.