2020-05-04
Nyheter

Modernisering av bokföringslagen på gång

Bokföringslagen ska ses över. Nu tillsätter regeringen en utredning för att arbeta fram ett modernt regelverk anpassat till dagens digitala förhållanden.

Delar av bokföringslagen har varit i otakt med tidens teknik. Därför tillsätter regeringen nu en utredning som ska se över bokföringslagen och därmed arbeta fram enklare och mer digitala regelverk anpassade till dagens teknik. Något som i sin tur ska bidra till minskade kostnader och mindre administration för företagen.

– Ett viktigt uppdrag för utredningen blir att förenkla möjligheten för företag att använda molntjänster för bokföringen och att digitalisera hanteringen av kvitton och fakturor. Det kan spara stora pengar för företagen och bör vara möjligt att genomföra utan att myndigheternas tillsyn försvåras, säger näringsminister Ibrahim Baylan i ett pressmeddelande.

Utredningen är en del av januariavtalet mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet de gröna, Centerpartiet och Liberalerna. Särskild utredare blir Kristina Alsér, ordförande i Tillväxtverket.

Sofia Hadjipetri Glantz

Sofia Hadjipetri Glantz

Digital redaktör

08-402 75 19 sofia.hadjipetri.glantz@far.se