2020-02-11
Nyheter

Revisorer klarar revisorsprovet med hjälp av FAR:s förberedelsekurs

Drygt hälften fick godkänt på senaste revisorsprovet – och flera hade gått FAR:s förberedelsekurs. 25-åringarna Sandra Törnblad från Dillon i Malmö och Anders Vidén från PwC i Stockholm klarade inte bara provet – de var dessutom yngst i gänget.

Av 228 personer som skrev revisorsexamen 28–29 november var det 49 procent som fick godkänt. För revisorerna Sandra Törnblad från Dillon i Malmö och Anders Vidén från PwC i Stockholm har det alltid varit en självklarhet att satsa på auktorisationen. Så snart reglerna ändrades och det blev möjligt att skriva revisorsprovet efter tre år visste båda att de skulle ta chansen.

Till hjälp hade tentanderna bland annat FAR:s förberedelsekurs.

– Jag började plugga efter sommarsemestern. Främst genom att gå igenom gamla provfrågor och strukturera upp allt material som man ska ha med sig. Jag gick även FAR:s förberedelsekurs som jag hade väldigt mycket nytta av, berättar Sandra Törnblad.

– Jag gick många interna kurser, FAR:s förberedelsekurs och frågade kollegor som tidigare hade gjort provet om tips, säger Anders Vidén.

Varför är det viktigt för dig att auktorisera dig?

– För att man då får ta steget in i den roligare delen av yrket och lyfta ett större ansvar, få egna klienter och syssla med rådgivning, svarar Sandra Törnblad.

– Det är en kvalitetsstämpel, särskilt gentemot mina klienter som då vet att jag har alla de kunskaper som krävs. Är jag auktoriserad kan jag också vara ansvarig revisor för mina uppdrag, säger Anders Vidén.

Text: Sofia Hadjipetri Glantz