2020-04-23
Nyheter

Hållbarhet allt viktigare i framtidsarbetet – gör FAR:s framtidstest!

Coronakrisen överskuggar det mesta just nu. Men det finns en tid efter corona och det långsiktiga framtidsarbetet är viktigare än någonsin. I årets framtidstest har hållbarhetsfrågorna ökat fokus.

Genom att göra FAR:s framtidstest får du veta hur din byrå ligger till i omställningen till en framtidssäkrad verksamhet.

I årets test har hållbarhetsarbetet fått ett ökat fokus – varför?

– Det blir alltmer uppenbart att hållbarhet är en viktig fråga för alla företag. Och därför är det viktigt att byråerna också fokuserar på hållbarhetsfrågorna för att kunna hjälpa sina kunder i det arbetet. Vi ser det som en viktig del i framtidsarbetet, säger Camilla Carlsson, auktoriserad redovisningskonsult på FAR och ansvarig för FAR:s framtidstest.

Kan du ge något exempel på varför det är så viktigt med hållbarhet?

– Hållbarhet är en viktig framtidsfråga för att vara en relevant affärspartner. Det händer till exempel att företag tappar kunder eller väljs bort som arbetsgivare på grund av bristande hållbarhetstänk. Här kan byråerna göra en stor insats och hjälpa företagen att komma igång med hållbarhetsarbetet. Och hållbarhet har flera dimensioner, allt ifrån ekonomisk hållbarhet till personalrelaterade hållbarhetsfrågor och klimatfrågor, säger Camilla Carlsson.

Affärsmodeller och tjänsteerbjudande
Övriga frågor i framtidstestet handlar om prissättning, användning av molntjänster, affärsmodeller och att utveckla tjänsteerbjudandet.

–Testet är enkelt att göra och ger en tydlig signal om hur långt byrån har kommit i omställningsarbetet. Kanske ligger ni så bra till att ni har chans att bli Årets framtidsbyrå, säger Camilla Carlsson.

Det finns färdiga svarsalternativ till alla frågor - det är alltså bara att klicka i det alternativ som bäst överensstämmer med din byrås sätt att arbeta. När samtliga frågor är besvarade får du direkt ett svar på var din byrå befinner sig i omställningsprocessen. Vid toppresultat är det bara att klicka på bifogad länk, fylla i kontaktuppgifter och anmäla byrån till Årets framtidsbyrå.

Årets framtidsbyrå – goda exempel
Årets framtidsbyrå syftar till att lyfta fram goda exempel som kan fungera som förebilder för andra byråer. Sista datum för att göra testet och anmäla din byrå är 13 augusti.

Text: Pernilla Halling

Camilla Carlsson

Auktoriserad Redovisningskonsult FAR

08-506 112 24 camilla.carlsson@far.se