2019-09-24
Nyheter

FAR lanserar Klassrum online – nytt interaktivt koncept för onlineutbildningar

Nu kan kursdeltagare delta i FAR:s klassrumsutbildningar på distans. Den nya undervisningsformen möjliggör ett interaktivt deltagande även för den som inte kan vara på plats i kurslokalen.

Genom att utrusta kurslokalen med ny teknik skapar FAR ett helt nytt klassrum med nya förutsättningar för onlinedeltagande. Som kursdeltagare online kan du delta på utbildningen hemifrån eller från kontoret, ställa frågor och delta i diskussioner som om du vore på plats. Lärare och deltagare i kurslokalen kan i sin tur se dig genom din livevideo som visas på en skärm i klassrummet. 

– 
Tidigare har onlinedeltagande på en utbildning varit mer av en envägskommunikation. Vi vill nu möjliggöra för alla kursdeltagare att vara med i undervisningen och ställa frågor, precis som om man var på plats i kurslokalen, säger Robert Wennberg, utbildningschef, FAR.

Fördelarna för Klassrum online är flera; bland annat behöver kursdeltagaren inte resa till själva destinationen för utbildningen, vilket kan innebära besparingar i både tid, pengar och eventuella övernattningar. För FAR är det nya konceptet ett steg mot målet att vara en ledande aktör inom onlineutbildningar.

– Vi har haft en stark utveckling av onlinenärvaro med våra nyhetsdagar och webbinarier. Det känns som om detta är ett steg i rätt riktning, säger Robert.  

FAKTA

Vad:
FAR:s nya, interaktiva koncept för utbildningar. Ett klassrum utrustat med mikrofoner och kameror möjliggör för kursdeltagare att delta i utbildningar på distans, som om man var på plats i klassrummet. 

Varför:
Möjliggör interaktivt deltagande på utbildningar, utan tidsåtgång och kostnader för resa till kursdestinationen. Kursdeltagare kan ställa frågor och delta i diskussioner utan att lämna kontoret. 

Hur:
Du kan delta genom Klassrum online på 8 av FAR:s kurser.
Läs mer och hitta kurserna här.

Text: Anna Ekström
anna.ekstrom@far.se