2019-03-27

Ny sjukvårdsförsäkring för medlemmar i FAR

Som medlem i FAR har du från och med nu möjlighet att teckna marknadens mest kompletta sjukvårdsförsäkring till ett mycket förmånligt pris. Detta genom vårt samarbete med försäkringsförmedlaren Willis Towers Watson och Länsförsäkringar.

Friska medarbetare i friska företag

Sjukvårdsförsäkringen syftar till att hålla dig och dina medarbetare friska och förse er med den vård som du eller dina medarbetare behöver, direkt när ni behöver den. Detta sker genom ett omfattande nätverk av kvalitetssäkrade privata vårdgivare. Blir du eller en anställd sjuk ringer ni Länsförsäkringars sjukvårdsförmedling som ger råd och bokar in er hos rätt vårdgivare. Länsförsäkringars vårdgaranti innebär bland annat att ni direkt får medicinsk rådgivning och, om fallet så kräver, specialisthjälp inom senast sju arbetsdagar. Sjukvårdsförsäkringen skapar trygghet och minskar risken för lång sjukfrånvaro och dyra sjukskrivningar samt tar hand om en betydande del av arbetsgivarens lagstadgade ansvar inom rehabilitering.


Tre nivåer av trygghet

Sjukvårdsförsäkringen erbjuds som tre olika produkter då behovet hos företagen skiljer sig mycket åt.

Sjukvårdsförsäkring – Marknadens mest kompletta sjukvårdsförsäkring. Denna utgör ett helhetskoncept som erbjuder en sammanhållen vårdkedja med målet att hålla medarbetare friska, minimera sjukfrånvaro och skapa en smidig rehabilitering tillbaka till jobbet när så krävs.

Sjukvårdsförsäkring Bas – Snabb tillgång till privat vård för medarbetare på företag som redan har genomtänkta och upparbetade processer för företagshälsovård och arbetslivsinriktad rehabilitering.

Förebygg- och rehabförsäkring – Ger medarbetare tillgång till hälsofrämjande verktyg och uppfyller stora delar av det lagstadgade arbetsgivaransvaret inom rehabilitering. Försäkringen är ett bra alternativ att erbjuda anställda som inte vill omfattas av Sjukvårdsförsäkring av förmånsbeskattningsskäl.

Som prisindikation kostar Sjukvårdsförsäkring från 250 kr per månad och Sjukvårdsförsäkring Bas från 219 kr mån.

För mer information och för att teckna

För prisuppgift, råd och vägledning vänligen kontakta Willis Towers Watson på farforsakring@willis.com eller på 08 – 587 095 87.

Kompletterande information

Broschyr om Sjukvårdsförsäkring och FARs övriga medlemsförsäkringar hittar du här.