2019-03-05

Ny kommunikationschef på FAR

Annica Gerentz är ny kommunikationschef på FAR. Hon har en bakgrund som civilekonom och ekonomijournalist.
– Det känns spännande förstås – och roligt. Inspirerande att komma in i ett sammanhang, och jag har med mig erfarenheter som är till nytta för FAR.

Annica Gerentz har varit tillförordnad ansvarig för PR, Opinion och Marknad på FAR sedan december 2018. Nu har hon utsetts till ny kommunikationschef på FAR och hon ingår därmed i FAR:s ledningsgrupp och rapporterar till Karin Apelman, FAR:s vd och generalsekreterare.

Varför tackade du ja till jobbet?

 –  Det är kul att komma in i en för mig ny bransch men som ändå är ganska bekant. Jag är ju utbildad ekonom och någon gång under studietiden hade jag planer på att bli revisor. Nu blev det inte så, men jag har jobbat mycket med finansiell kommunikation och börsföretag så jag känner mig ganska ”hemma” bland ekonomer och jurister.

Annica Gerentz

Annica Gerentz är civilekonom med lång erfarenhet av kommunikation i olika roller. Hon har bland annat varit kommunikationsdirektör för Södra Skogsägarna i Växjö under åren 2014 till 2017, och för NCC mellan 2004 och 2011.

 –  Jag har jobbat med kommunikation på olika sätt hela livet. Först cirka 25 år som journalist, merparten som ekonomijournalist och sedan snart 20 år i kommunikationsyrket. Jag har också varit konsult i lite olika konstellationer inom ledarskap och kommunikation, för små och stora företag, offentlig och privat sektor.

Närmast på agendan står att lära känna FAR ännu bättre och att utveckla FAR:s team inom PR, Opinion och Marknad.

Text: Charlotta Marténg