2019-08-23
Nyheter

Bli uppdaterad på nyhetsdag för lönekonsulter

Nyhetsdagen för lönekonsulter, som går av stapeln 3 december, innehåller mängder av nyheter för den som vill bli uppdaterad inom området, samt ägna sig åt utbyte av erfarenheter och nätverkande.

FAR:s Nyhetsdag för lönekonsulter vänder sig både till auktoriserade och andra verksamma lönekonsulter. Dagen är fullspäckad med intressanta ämnen och föreläsare.

– Det är en unik dag för dig som lönekonsult, där du får tillfälle till erfarenhetsutbyte och nätverkande med branschkollegor, säger Camilla Carlsson på FAR, som är en av dagens lärare.

Några av de ämnesområden som avhandlas är praktisk hantering av GDPR där aktuella frågor behandlas, som utskick av lönebesked, arkivering och gallringsrutiner inom lön. Dagen innehåller även ett avsnitt om skatter och avgifter, med bästa praxis inom AGI och vanliga fällor och fel.

FAR:s Nyhetsdag innehåller även ett internationellt tema, med praktiska tips, när det gäller utländska arbetsgivare och utländsk personal. Även konsultrollen kopplat till Reko, behandlas under dagen, med avsnitt om kundmöten och mertjänster inom lön, praktisk hantering av Reko för lönekonsulter, samt kvalitetssäkring. Slutligen så ingår ett spännande avsnitt om automatisering av rutinmässiga arbetsuppgifter, RPA. 

– Tanken är att dagen ska ge kursdeltagarna en förståelse hur man ska tillämpa de olika delarna i praktiken, sammanfattar Camilla Carlsson.

Utöver Camilla Carlsson, som är lärare från FAR, innehåller Nyhetsdagen ett antal andra erfarna och kunniga lärare. Dessa är enligt schemats ordning under dagen: Carina Karlsson och Monica Borg, auktoriserade lönekonsulter på Aspia; Marie Liebich och Mattias Klint, skattekonsulter på EY; Maria Bragén, auktoriserad lönekonsult på Furlands Revisionsbyrå, samt Jakob Sandberg, managementkonsult vid Claesson & Partners inom styrning och utveckling av administrativa funktioner.

Nyhetsdagen äger rum den 3 december och går både att följa via streaming och via personlig närvaro i Stockholm och ger 7 utbildningstimmar.

Läs mer om och anmäl dig till FAR:s Nyhetsdag för lönekonsulter

Om FAR:s Nyhetsdagar:
FAR:s Nyhetsdagar är återkommande dagar då vi går igenom nyheter och förändringar inom områdena skatt, allmän redovisning, IFRS, fastigheter, samt lön- och fåmansfrågor. Under en kunskapsintensiv dag samlas de främsta experterna inom sina områden för att berätta om nyheter och dela med sig av aktuella case och frågeställningar direkt från arbetslivet.
Läs mer om Nyhetsdagarna här.  

Text: Martin Wallström
martin.wallstrom@far.se