2018-07-10

Almedalen 2018

Under årets Almedalsvecka genomförde FAR två seminarier. I år handlade det om ansvarsfrågor, blockkedjan och AI.

Seminarium, 3 juli 14.00 Clarion Hotel Wisby
Vad händer när alla pekar på andra?

Det är populärt att tala om Sveriges utmaningar. Men i stället för att fokusera på det egna ansvaret och visa på lösningar är det alltför vanligt att tomhänt skylla på andra. Tyvärr är ”nån-annanismen” alltför vanlig. Vad gör vi åt detta?

Bör folkvalda politiker bli juridiskt ansvariga för sina beslut? Har företagen ett ansvar för integrationen och tar de i så fall det? Ska revisorernas ansvar skärpas om man missar ekonomiska oegentligheter? Och var kommer den enskilda människans ansvar för samhällsutvecklingen in?

Paneldeltagare: Lars Trägårdh, professor med inriktning på civilsamhällets betydelse, Alice Teodorescu, pol red GP, Thomas Idergard, jesuitpräst, Katolska Kyrkan, Lotta Gröning, journalist, debattör och historiker, Dan Brännström, generalsekreterare FAR.
Moderator: Thabo Motsieloa

Seminarium, 5 juli 13.00 Clarion Hotel Wisby
Blockkedjan och AI – ökad transparens eller nya gömställen?

Är det dags för den heta blockkedjan och artificiell intelligens (AI) att slå igenom? Vi väntar spänt på att tjänsterna och nyttan ska kunna tas i bruk i kampen mot korruption. Men vad är det som krävs för att behålla försprånget gentemot dem som ser möjligheter att missbruka tekniken?

Paneldeltagare:  Ester Sundström, rådgivare inom riskhantering, Deloitte, Göran Sundin, utvecklingsstrateg, Skatteverket, Robert Engstedt, kammaråklagare, Riksenheten mot korruption, Conny Svensson, Head of Digital Transformation, CGI Sverige.
Moderator: Anna Felländer.

Tillsammans mot korruption >

Följ FAR i Almedalen i sociala medier #farialmedalen.