2018-10-24

Mina första tre månader

Mina första tre månader som FAR:s generalsekreterare har gått i en rasande fart. Det har varit en intensiv och rolig period och jag har lärt mig massor om FAR och branschen.

Bland annat har jag besökt medlemmar och byråer i olika delar av landet, träffat FAR-aktiva, varit i Bryssel och diskuterat digitalisering samt deltagit i internationella forum som Accountancy Europe och Nordiska Revisorssamfundet, NRF. Sammantaget har jag en mycket positiv bild av branschen och framtiden. Så mycket energi och så många engagerade och kompetenta människor!

Men det finns förstås utmaningar att ta tag i. I min programförklaring som jag presenterade i samband med FAR:s årsstämma i slutet av september har jag åtta prioriterade områden. De handlar bland annat om att anpassa och vässa FAR:s medlemserbjudande för alla våra yrkeskategorier, synliggöra digitaliseringens möjligheter för branschen och att vara en aktiv part i olika internationella forum för att kunna påverka och driva våra viktiga frågor. Omställningen till ett hållbart näringsliv och samhälle är så klart också ett prioriterat område där jag ser stora möjligheter för branschen. Med vår samlade kompetens har vi en unik möjlighet att göra skillnad.

Att utveckla en verksamhet är lite som ett pussel. En mängd bitar ska läggas på rätt plats för att bilda en helhet. Och vissa förändringar sker snabbt, medan andra delar kräver mer tid. Men resan pågår. Och alla är välkomna med på tåget.

Och bland allt spännande jag har fått vara med om så har jag också haft äran att få dela ut två priser – Sveriges bästa årsredovisning och Årets framtidsbyrå. Två priser jag är väldigt stolt över att vi som branschorganisation delar ut varje år.

På Karins agenda

  • IFAC:s Världskongress i Sydney (IFAC = International Federation of Accountants)
  • Träffa medarbetare på baks & co i Tranås
  • Möte om lärandemålen med akademin och branschen
  • Möten med FAR-aktiva